Klassieke massage

Een klassieke massage is van oorsprong één van de oudste massagevormen. Het woord ‘massage’ heeft een Arabische oorsprong. Het is afgeleid van het woord ‘mass’ dat onderzoekend aanraken betekent. In het westen gebruiken we klassieke (Zweedse) massage. Klassieke massage is een van de mooiste massage. In 1991 kwam ik in aanraking met de klassieke massage in Amsterdam. Daar volgde ik de cursus klassieke massage die 3 jaar duurde. In de cursus merkte ik dat wanneer ik aan het masseren was, mijn lichaam en geest helemaal ontspanden. Gelukkig gold dat ook voor degenen die ik masseerde! Inmiddels merk ik in mijn praktijk dat de meeste klanten een voorkeur hebben voor klassieke massage. Mijn klassieke massage kenmerkt zich door de combinatie van klachtgerichte massage en ontspanningsmassage.

Wat doet klassieke massage met je?

Door deze massage (Klassieke massage) te ondergaan zul je tijdens de massage gaan voelen dat je lichaam aan het onspannen is. Alle spanningen en de stress die we in onze lichaam opslaan verdwijnen langzaam uit het lichaam.

Klassieke massage is gericht op een betere doorbloeding in de spieren, het losmaken van de gewrichten en de afvoer van afvalstoffen in onze bloed en lymfevaten. Deze massagehandgrepen bestaat uit een aantal technische behandelingen, zoals strijken en kneden, kloppen en schuddingen van de spieren. Ook sporters die graag een sportmassage willen hebben kunnen bij ons terecht. Klassieke massage heeft een preventieve werking.

Klassieke massage kan worden ingezet bij diverse lichamelijke klachten zoals:

  1. Pijn
  2. Stress
  3. Spanningsklachten
  4. Nek, -rug en -schouderklachten
  5. Fybromyalgie (pijn, stijfheid, vermoeidheid en stemwisseling)